Armako logotip Armsteel logotip

 

Armako d.o.o. je porodična firma sa sjedištem u Prnjavoru, osnovan je 1998. godine. Primarna djelatnost kompanije je izrada i prodaja proizvoda od željeza, namjenjenih za potrebe građevinarstva.

Armaturne mreže, su naš vodeći proizvod. Pored standardnih Q i R mreža, na zahtjev kupaca mogu se proizvoditi i druge, specijalne mreže.

 

Takođe, vršimo usluge obrade (sječenje i savijanje) betonskog željeza, prema nacrtima, u dimenzionom području od Ø5 do Ø32 mm.

Proizvodimo armaturne koševe za šipove, prema dokumentaciji kupaca, kao i panelne ograde, koje imaju široku primjenu u ograđivanju kako industrijskih, tako i stambeno-poslovnih objekata.

U ponudi imamo i cjelokupan asortiman iz proizvodnog programa ArcelorMittal. Toplovaljano i hladnovaljano glatko i rebrasto betonsko željezo, u koturu i šipci, u trgovačkim dimenzijama od Ø5,5 do Ø32, kao i rešetkaste nosače.

Tržišta na kojima poslujemo pored Bosne i Hercegovine su: Hrvatska, Mađarska, Srbija, Crna Gora, Austrija i Slovenija. Za sva ova tržišta obezbijedili smo sertifikaciju naših proizvoda po važećim normama koje se primjenjuje u ovim zemljama.

Naši godišnji kapaciteti za proizvodnju armaturnih mreža su 40.000 tona i 20.000 tona obrađenog betonskog željeza.

U skladu sa politikom konstantnog unapređenja poslovanja i planom širenja na tržišta regiona, u 2004. godini, u Srbiji je  osnovana firma Armsteel d.o.o. sa sjedištem u Novom Sadu.

Firma Armsteel je naša firma u Novom Sadu, prvenstveno usmjerena ka tržištima Srbije i Mađarske.

U 2018. godini počeo je sa radom pogon za obradu betonskog željeza u Rumenci nedaleko od Novog Sada. U toku 2020. godine pušten je u rad i pogon za proizvodnju armaturnih mreža. Proizvodni kapaciteti, za oba pogona, biće približno slični kapacitetima matične firme Armako.